ایرانگردیتهران

امامزاده صالح: جاذبه‌ای تاریخی و مذهبی برای تهران‌گردی شما

امامزاده صالح در تهران فراتر از یک جاذبه دیدنی در پایتخت ایران است. بسیاری از ساکنان تهران برای ادای نذرهای خود به این مکان مقدس مراجعه می‌کنند و آن را عبادتگاه امنی برای خود می‌دانند. امامزاده صالح یکی از آن نقاط خاص است که می‌توان در آن ساعت‌ها به آرامش نشست و با اندیشه‌ها درون خود به سفر رفت. در برخی از مکان‌های دیدنی تهران، حس و حال معنوی خاصی حس می‌شود و به همین دلیل، بازدید از آن‌ها حال و هوای متفاوتی را به ارمغان می‌آورد.

احساس بی‌نظیر امامزاده را به شما و قلب‌تان واگذار می‌کنیم و در این مقاله به بحث درباره جغرافیا و گردشگری می‌پردازیم. راهنمای ایرانگردی پلاس در منطقه امامزاده صالح برای مسافران و تهران‌نشینان ارائه شده است. هرچند که بسیاری از تهرانی‌ها چندین بار به امامزاده آمده‌اند، اما هنوز بخشی از جاذبه‌های گردشگری پیرامون آن را کشف نکرده‌اند.

امامزاده صالح کجاست؟

امامزاده صالح در قسمتی از جنوب شرقی میدان تجریش واقع شده است.

چگونه می‌توان با مترو به امامزاده صالح رفت؟
ایستگاه آخر خط یک مترو تهران به تجریش می‌رسد که در نزدیکی امامزاده صالح قرار دارد.
چگونه می‌توان با اتوبوس به امامزاده صالح رفت؟

خط BRT راه‌آهن – تجریش از نزدیکی امامزاده صالح عبور می‌کند.

جاذبه‌های دیدنی اطراف امامزاده چیست؟
بازار تجریش، خیابان ولی‌عصر، کاخ سعدآباد، مجتمع تجاری ارگ، پیاده‌رو قائم، باغ موزه هنر ایرانی و پاساژ تندیس.

امامزاده صالح چه شخصیت تاریخی بود؟

طبق روایت‌های شیعه و متون تاریخی، صالح‌بن‌موسی‌الکاظم، فرزند امام موسی کاظم و برادر امام رضا (ع) است. ایشان به عنوان یکی از سادات اصیل و معتبر اهل بیت پیامبر (ص) شهرت دارند. پس از آنکه در اواخر قرن دوم هجری، خبر ولیعهدی امام رضا (ع) به حضرت صالح رسید، او سفر خود به ایران را آغاز کرد.

در مسیر خود به شمیران، برای استراحت به تجریش آمد و در همان جا به دست فردی به نام حسن که اهل پل کرخ (کرج کنونی) بود، به شهادت رسید. پیکر او در نزدیکی چنار بزرگی که در باغ جنت گلشن واقع در این منطقه قرار داشت، دفن شد.

امامزاده صالح تهرانایرانیان به‌واسطه نسبت حضرت صالح با ائمه شیعه، احترام ویژه‌ای برای او قائل‌اند و به همین دلیل، بعد از شهادت، بارگاه و حرم برایش بنا کردند. این حرم امروزه یکی از پر بازدیدترین مناطق مذهبی تهران و محل برگزاری مراسم‌های مرتبط با مناسبت‌های دینی مختلف است. علاوه بر ایرانی‌ها، شیعیان از کشورهای دیگر نیز به تهران سفر کرده و زیارت بارگاه حضرت صالح را جزو برنامه‌های خود قرار می‌دهند.

مطالعه بیشتر: راهنمای کامل روستای امامه: از کجا شروع کنیم و چرا بازدید کنیم؟

تاریخچه ساخت بنا

امامزاده صالح از قدیمی‌ترین بناهای تهران است و احتمال می‌رود در دوره ایلخانی (سال ۷۰۰ هجری) ساخته شده باشد. اما اطلاعات دقیقی در مورد کسی که برای اولین بار بارگاه حضرت صالح را بنا کرده در دست نیست. بر طبق تاریخ، در سال ۱۲۱۰، یکی از فرزندان فتحعلی شاه قاجار به نام هلاکو، بنای امامزاده را تعمیر و بازسازی کرد.

گنبد زیبا و کاشی‌کاری‌های آن و همچنین جابجایی درب ورودی امامزاده از سمت جنوبی به سمت غرب، از کارهای هلاکو به شمار می‌آید. برادر دیگر او، شجاع‌السلطنه، نیز مسجدو حسینیه و حمام موجود در صحن شمالی امامزاده را تأسیس کرد.

بنای امامزاده از گذشته تاکنون

در ایوان ورودی حرم، لوح مستطیلی از جنس خشتی که نام فتحعلی شاه بر روی آن حک شده، قرار دارد که نشان‌دهنده قدمت این بنا به سال ۱۲۱۰ است. همچنین ضریح نقره‌ای و مشبک این حرم نیز به واسطه‌ی میرزا سعید خان، وزیر امور خارجه دوران قاجار وقف گردیده است.

امامزاده از زمان شاهزادگان قاجار همچنان پایدار ماند تا اینکه در سال ۱۳۳۸ شخص خیری به نام حسن فداکار با سرمایه‌گذاری شخصی خود، اقدام به کاشی‌کاری گنبد امامزاده کرد. در سال ۱۳۶۸ نیز گنبد به طور کامل تخریب و بازسازی شد که گنبد جدید به مراتب بزرگ‌تر از قبلی بود. در دهه ۸۰، گلدسته‌های امامزاده به همراه گنبد احداث گردید و فضای رواق‌ها نیز با آیینه‌کاری مزین شد.

امامزاده صالح تهران

رسم نذر نمک در امامزاده صالح

یکی از سنت‌های ویژه این امامزاده نذر نمک است؛ افرادی که به خواسته‌های خود می‌رسند، نمک نذر می‌کنند. این نمک‌های نذری سپس میان زائران توزیع می‌شود. در فرهنگ ایرانی، نمک نمادی از برکت و افزایش روزی می‌باشد. البته این فلسفه نذر نمک در حال حاضر چنین جلوه‌ای یافته است.

تاریخچه نذر نمک به زمان‌های گذشته بازمی‌گردد، زمانی که در مناطق تجریش برف‌های زیادی می‌بارید و به دلیل لیز بودن زمین، مردم دچار حادثه می‌شدند. از آن دوران، مردم برای جلوگیری از آسیب دیدن عابران، نمک نذر می‌کردند تا با پاشیدن آن روی برف‌ها، آنها را آب کنند. این عمل به تدریج به سنتی تبدیل شد و اکنون به عنوان یکی از ویژه‌گی‌های امامزاده صالح شناخته می‌شود.

مطالعه بیشتر: بهترین روستاهای اطراف تهران برای تفریح و خوش گذرانی در دل طبیعت

نذر نمک در امامزاده

معماری بی‌نظیر بنای امامزاده

آنچه بیشتر در معماری امامزاده صالح در تهران نظرها را جلب می‌کند، رنگ آبی فیروزه‌ای خاص کاشی‌کاری گنبد و گلدسته‌های آن است. معماری این مکان مقدس ترکیبی کامل از رنگ‌ها و طرح‌های زیباست. دیوارهای ضخیم، قوس‌ها و طرح‌های منحصر به فرد این سازه به سبک معماری قرن‌های هفتم و هشتم هجری قمری بنا گردیده‌اند. به‌راحتی می‌توان گفت که معماری این بنا یکی از شاهکارهای تاریخی و فرهنگی ایران است. آیا شما هم به زیبایی و جذابیت این مکان پی برده‌اید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید!

این مکان مقدس که ترکیبی از معماری سنتی و باستانی ایرانی و هنر معماران مدرن به شمار می‌رود، جاذبه‌ای ویژه برای گردشگران و زائران فراهم کرده است.

چنار کهنه سال

ایوان ورودی و ۴ رواق در بخش شمالی محوطه واقع شده است. این صحن در ابتدا به‌عنوان یکی از قبرستان‌های تهران شناخته می‌شد، اما پس از مدتی، دفن در این محل ممنوع اعلام گردید و آثار قبرهای قدیمی نیز با گذر زمان از بین رفت. در ابتدا اطراف امامزاده دیوار کشی شده بود و فضایی محدود داشت؛ اما با اجرای طرح توسعه خیابان تجریش، دیوارهای قدیمی تخریب شد و اکنون بخشی از قبرستان به بوستان تبدیل شده است.

امکانات و فضای آرامگاه امامزاده صالح

مساحت بارگاه و مقبره امامزاده صالح تقریباً ۳۰۰۰ متر مربع است و به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مقبره‌های ایرانی شناخته می‌شود. فضای امامزاده به بخش‌های متنوعی تقسیم شده که برخی از آن‌ها قدمت تاریخی دارند و برخی دیگر در دوران پس از انقلاب ساخته شده‌اند.

جاهای دیدنی تهران

ورودی‌های متفاوت

در ضلع‌های جنوبی، شرقی و غربی امامزاده، سه ورودی مختلف موجود است. ورودی‌های جنوبی و شرقی به بازار تجریش متصل شده و ورودی غربی به ترمینال درون‌شهری تجریش می‌رسد. برای ورود به فضاهای امامزاده باید بخشی از مسیر را پیاده روی کرده و از بازارچه یا ترمینال وارد شوید.

ورودی های مختلف امامزاده صالحبازدید از امامزاده برای عموم آزاد بوده و هیچ گونه محدودیتی ندارد. درب‌های ورودی این بارگاه در شش ماه ابتدایی سال از اذان صبح تا ۱۲ شب و در شش ماه دوم سال از اذان صبح تا ۱۱ شب باز می‌مانند. البته هنگام بازدید از این مکان مقدس توجه به محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا الزامی است.

آستان امامزاده معمولاً با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آماده خدمات رسانی است؛ اما در صورت وقوع محدودیت‌های کلی، درب‌های ورودی ممکن است بسته شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر، حتماً پیش از بازدید به سایت امامزاده صالح تهران مراجعه کنید.

حیاط وسیع امامزاده

حیاط بزرگ امامزاده دارای جاذبه‌های متنوعی است. مقبره ۵ شهید گمنام در حیاط امامزاده اولین بخشی است که نظر بازدیدکنندگان را جلب می‌کند. بعد از بازدید از آرامگاه شهدا، به کبوترهای حرم خواهید رسید. این کبوترها آزادانه در صحن پرواز کرده و زائران می‌توانند به آن‌ها گندم بدهند. نذر گندم برای کبوترهای حرم یکی از نذرهای محبوب در امامزاده صالح به‌شمار می‌آید.

حیاط بزرگ و زیبا

حوض زیبای میانه حیاط

حوض وسیع موجود در حیاط امامزاده صالح، یکی از ویژگی‌های بارز این بناست. پیش از انجام تعمیرات، این مکان شامل دو حیاط بود که حوض در بزرگترین آن قرار داشت. آب این حوض از قنات سر پل تجریش تامین می‌شد و پس از آن به باغ‌های تجریش می‌رسید. متأسفانه، این قنات مانند بسیاری از منابع آب تهران در سال‌های اخیر به خشکی گراییده است.

در کنار حوض، وضوخانه و پاشویه واقع شده که زائران می‌توانستند در این بخش، وضو بگیرند و با آب زلال خستگی سفر را از خود دور کنند. اکنون حوض بازسازی شده است و در اطراف آن وضوخانه‌ای برای آقایان و شیرهای آب پاکیزه وجود دارد.

امامزاده صالح تهران

محل مقبره شهدای گمنام

در مرکز حیاط جلویی امامزاده صالح، مقبره شهدای گمنام، شهدای هسته‌ای و چند تن از قربانیان سانحه هواپیمای اوکراینی و شهید فخری‌زاده قرار دارد. زائرانی که به زیارت امامزاده صالح می‌آیند، حتماً از این محل دیدن کرده و برای آرامش ارواحشان فاتحه‌ای می‌خوانند.

مقبره شهدای گمنام

فضای زیارتی اصلی

امامزاده صالح در تهران، دارای دو رواق برای خانم‌ها و دو رواق برای آقایان است که در سال‌های اخیر به زیبایی آیینه‌کاری شده‌اند.

درب‌های بین رواق‌ها و محوطه اصلی به‌دست هنرمندان معاصر با تکنیک منبت‌کاری جذابی تزئین شده است. بقعه امامزاده در ابتدا فضای کوچکی به اندازه ۶ در ۶.۵ متر داشت، اما اکنون مساحت آن به حدود ۵۰ متر افزایش یافته است. بنای قدیمی‌ترین بخش امامزاده به شمار می‌آید و ضریح آن نیز با استفاده از نقره و چوب به شکل مشبک طراحی شده است.

محوطه اصلی بنا

اطلاعات بهداشتی

سرویس‌های بهداشتی در امامزاده در پشت محوطه واقع شده‌اند. برای دسترسی به این سرویس‌ها لازم است از خروجی پشت حرم خارج شوید. پس از پایین آمدن، امکانات بهداشتی در دسترس شما خواهد بود.

در طی پیمودن پله‌ها، تابلوهای راهنمای سرویس بهداشتی را مشاهده خواهید کرد. آن‌ها را دنبال کنید تا به سرویس برسید. سرویس‌های زنانه و مردانه موجود در امامزاده کاملاً بهداشتی هستند و فضایی جداگانه برای سرویس‌های ایرانی و فرنگی، همچنین وضوخانه و محل پاشویه آماده خدمت به زائران می‌باشد.

چنار باستانی محوطه امامزاده صالح

امامزاده صالح سال‌های طولانی به عنوان زیستگاه کهن‌ترین چنار ایرانی شناخته می‌شد. این چنار به عنوان نماد شمیران شهرت پیدا کرده و به قدری بزرگ بود که سایه هر یک از شاخه‌های آن بخش بزرگی از حیاط محوطه را پوش می‌داد و محل آرامش و عبادت زائران می‌گشت. افراد بزرگ‌تر می‌گویند که برخی از استادان مکتب کلاس‌های خود را زیر سایه این چنار برگزار می‌کردند. در مورد قدمت این درخت کهن اطلاعات دقیقی در دست نیست؛ اما به اندازه‌ای که توانسته در فهرست میراث فرهنگی ایران به ثبت برسد.

حرم در گذشته

محیط تنه چنار امامزاده به ۱۵ متر می‌رسید و هر کدام از شاخه‌های آن به تنهایی اندازه‌ی یک چنار بزرگ، قطر داشت. در کل، این درخت عظیم یکی از دیدنی‌ترین جاذبه‌های گردشگری این مکان مقدس به شمار می‌رفت. اما پس از خشک شدن قنات تجریش، بخشی از آنکه در امامزاده واقع شده بود، نشست کرد و این موضوع به آسیب دیدگی چنار منجر شد. از طرفی، بعد از وقوع سیل تجریش، طرح‌های جدیدی برای منطقه برنامه‌ریزی گردید و چنار در وسط این طرح‌ها قرار داشت. به همین دلیل، سازمان میراث فرهنگی دستور قطع چنار را صادر کرد. یک شب درخت قطع شد و صبح روز بعد، دیگر اثری از چنار بزرگ نبود و این درخت کهن تنها در یادمان‌های مردمان قدیمی تجریش زنده ماند.

داخل حرمجاذبه‌های گردشگری در نزدیکی امامزاده

امامزاده صالح تجریش در میان چندین جاذبه گردشگری تهران قرار دارد. برخی از آن‌ها به اندازه‌ای نزدیکی دارند که با چند دقیقه پیاده‌روی می‌توانید به آن‌ها برسید. به شما توصیه می‌شود که برای زیارت امامزاده و بازدید از دیدنی‌های گردشگری اطراف آن حداقل یک بعد از ظهر را اختصاص دهید. البته این منطقه می‌تواند برای یک روز کامل تهران‌گردی نیز جذاب باشد.

بازار تجریش

بازارهای سنتی هر شهر، از جذاب‌ترین دیدنی‌های آن محسوب می‌شوند. بازار تجریش یکی از قدیمی‌ترین بازارهای تهران به شمار می‌رود که مانند دیگر بازارهای سنتی، از چندین دالان تودرتو تشکیل شده است. در هر دالان، صنف خاصی فعالیت می‌کند؛ به ویژه بازار میوه تجریش که یکی از مشهورترین قسمت‌های آن است. در بازار میوه و سبزی تجریش می‌توانید هر نوع میوه‌ای را پیدا کنید.

بازار تجریشحتی افرادی که قصد خرید ندارند نیز می‌توانند از رونق و نشاط این بازار لذت ببرند. مسجدها، حسینیه‌های قدیمی و غذاخوری‌های سنتی اطراف نیز بر جذابیت این منطقه می‌افزایند. آیا شما تجربه‌ای از بازدید از بازار تجریش یا امامزاده صالح دارید؟ با ما در میان بگذارید!بازار تجریش و دیگر جاذبه‌های گردشگری که نباید از قلم بیفتند.

بازار تجریش در مجاورت امامزاده صالح واقع شده و دو ورودی از طرف امامزاده به این بازار خوش‌نام می‌پیوندد. برای کمک به مسیریابی، می‌توانید موقعیت بازار را در نقشه زیر مشاهده کنید.

بازار تجریش روی گوگل مپ

پاساژ ارگ

پاساژ ارگ یکی از مراکز خرید بزرگ و دلپذیر در تهران محسوب می‌شود که دارای ۵ طبقه پارکینگ و ۵ طبقه تجاری است. این مجتمع تجاری، فضایی سرگرم‌کننده با امکاناتی مانند کافه، رستوران، فود کورت، آمفی‌تئاتر و بام سبز دارد. ساعات کاری پاساژ ارگ هر روز از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۳ است. این مکان در ضلع شمالی میدان تجریش و ابتدای خیابان سعادت‌آباد قرار داد و فقط با ده دقیقه پیاده‌روی از امامزاده صالح به آن می‌رسید.

پاساژ ارگپاساژ ارگ روی نقشه

پاساژ قائم

بسیاری از جاذبه‌های اطراف امامزاده صالح جنبه‌های تجاری دارند. پاساژ قائم با پیشینه طولانی‌اش در کنار بازار سنتی تجریش واقع شده است. این مرکز از ساعت ۱۰ تا ۲۲ فعال است، اما در ماه محرم و ایام سوگواری و همچنین روزهای جمعه به فعالیت نمی‌پردازد. پاساژ قائم حاوی اصناف مختلف است، بنابراین اگر زمان محدودی برای خرید داشته باشید، بهتر است فقط به این پاساژ بروید، چرا که هر آنچه اراده کنید در آنجا یافت می‌شود.

پاساژ قائمبازار قائم در خیابان شهرداری میدان تجریش قرار دارد و فاصله‌اش تا امامزاده تنها چند دقیقه پیاده‌روی است. لوکیشن این بازار را در ادامه مشاهده می‌کنید.

پاساژ قائم روی گوگل مپ

پاساژ تندیس

پاساژ تندیس، یکی دیگر از مراکز خرید است که در نزدیکی امامزاده قرار دارد. در این پاساژ می‌توانید محصولات متنوعی شامل انواع مختلفی از کالاها را بیابید. آیا شما تاکنون از این پاساژ دیدن کرده‌اید؟ نظر شما درباره تجربه خرید در این مکان چیست؟ منتظر خواندن نظرات شما هستیم!

از لباس‌های مردانه و زنانه تا محصولات آرایشی و بهداشتی، کیف و کفش و اکسسوری، همه چیز را در پاساژ تندیس پیدا کنید. این پاساژ که در چهار طبقه طراحی شده، به خاطر اجناس باکیفیت خود آوازه‌ای دارد. علاوه بر آن، امکانات رفاهی مختلفی مانند رستوران، کافی‌شاپ، سرویس بهداشتی، پارکینگ، اتاق سیگار، پله‌برقی و آسانسور و مسیرهای ویژه برای افراد دارای معلولیت در اینجا موجود است.

پاساژ تندیسپاساژ تندیس در خیابان غلام جعفری، میدان تجریش واقع شده است و اگر با پای پیاده حرکت کنید، تنها حدود ده دقیقه تا امامزاده صالح فاصله دارد. لوکیشن دقیق پاساژ را در پایین می‌توانید مشاهده کنید.

پاساژ تندیس روی گوگل مپ

خیابان ولی‌عصر

خیابان ولی‌عصر به بلندترین خیابان در خاورمیانه شهرت دارد، که نماد آن چنارهای زیبا و منظم در دو طرف آن قرار دارد. این خیابان دارای جاذبه‌های متعدد می‌باشد؛ از مراکز خرید و رستوران‌ها گرفته تا کافه‌ها و حتی مکان‌های تاریخی. باغ فردوس، موزه سینما، تئاتر شهر، پارک ساعی و سینماهای آفریقا، استقلال و قدس و کاخ مرمر تهران همه در خیابان ولی‌عصر واقع شده است.

خیابان ولیعصرخیابان ولی‌عصر از میدان راه‌آهن در جنوب آغاز و به میدان تجریش در شمال منتهی می‌شود. این خیابان با مسیرهای اصلی تهران تلاقی داشته و به همین دلیل یکی از شاهراه‌های حائز اهمیت در پایتخت به شمار می‌آید. اگر قصد دارید از امامزاده صالح به خیابان ولی‌عصر بروید، بهتر است از حمل‌ونقل عمومی یا خودرو شخصی استفاده کنید یا برای یک پیاده‌روی نسبتاً طولانی آماده شوید. موقعیت خیابان ولی‌عصر را نیز می‌توانید در نقشه در قسمت پایین مشاهده کنید.

خیابان ولی‌عصر روی گوگل مپ

کاخ سعدآباد

کاخ سعدآباد به عنوان گنجینه‌ای از تاریخ معاصر ایران شناخته می‌شود. این کاخ که در زمان پهلوی به عنوان مرکز حکومتی عمل می‌کرد، در حال حاضر به یک موزه تبدیل شده است. در مجموعه سعدآباد، ۱۸ بنا از جمله بناهای کوچک و بزرگ وجود دارد که تاریخ برخی از آن‌ها به دوران قاجار می‌رسد. شمس‌العماره یکی از بناهای معروف کاخ سعدآباد است.

کاخ سعدآبادفاصله کاخ سعدآباد تا امامزاده صالح تقریباً ۲ کیلومتر است و شما می‌توانید با ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده‌روی این فاصله را به راحتی طی کنید. همچنین، مسیر ماشین‌رو نیز میان این دو جاذبه گردشگری در تهران وجود دارد. کاخ سعدآباد دو ورودی دارد؛ درب زعفرانیه که به امامزاده صالح نزدیک‌تر است و در نزدیک آن، جاهای پارک بهتری پیدا می‌شود. درب دیگر در میدان دربند قرار دارد. کاخ سعدآباد در منطقه زعفرانیه، خیابان طاهری و خیابان البرزکوه واقع شده است.

کاخ سعدآباد روی گوگل مپ

باغ‌موزه هنر ایرانی

باغ موزه‌های تهران داستان‌گوی تاریخ ایران، بخصوص در عصر قاجار و پهلوی می‌باشد. باغ‌موزه هنر ایرانی نیز به مانند سایر باغ‌های تهران، عمارتی دارد که زیبایی هنر معماری بی‌نظیر ایران را به نمایش می‌گذارد. این عمارت در میان باغی به وسعت یک هکتار قرار گرفته است. باغ‌موزه هنر ایرانی شاید به اندازه سایر باغ‌های تهران بزرگ نباشد؛ اما به اندازه آن‌ها از جذابیت‌های توریستی برخوردار است. ماکت‌های بناهای تاریخی ایران، گالری هنری، موزه و کافی‌شاپ‌های موجود در باغ هنر ایرانی از جمله جذابیت‌های دیدنی این مکان است.

باغ موزه هنر ایرانیباغ‌موزه هنر ایرانی در میدان تجریش، خیابان دربندی، خیابان دکتر حسابی، پلاک ۳۰ واقع شده است. فاصله این باغ تا امامزاده صالح تقریباً ۱.۵ کیلومتر است و با یک پیاده‌روی کوتاه می‌توانید به آن دست یابید. موقعیت باغ‌موزه هنر ایرانی را در نقشه زیر مشاهده کنید.

باغ‌موزه هنر ایرانی روی گوگل مپ

امامزاده صالح کجاست؟

تا به اینجا راهنمای جامعی برای گردش در اطراف امامزاده صالح تجریش و جاذبه‌های نزدیک آن ارائه داده‌ایم. فقط یک چیز باقی مانده که شما درباره امامزاده صالح ندانید؛ آدرس و موقعیت دقیق آن.

امامزاده صالح در نزدیکی انتهای خیابان ولی‌عصر و در ضلع جنوب شرقی میدان تجریش قرار دارد. به همین دلیل، از نقاط مختلف تهران می‌توان به این امامزاده دسترسی داشت. در زیر می‌توانید موقعیت این مکان مقدس را روی نقشه مشاهده کنید.

چگونه به امامزاده صالح دسترسی پیدا کنیم؟

امامزاده صالح در مجاورت ایستگاه مترو، تاکسی و اتوبوس BRT واقع شده است. تجریش یکی از مناطق پرجنب‌وجوش تهران می‌باشد و به همین علت مسافران تمایل دارند برای بازدید از جاذبه‌های گردشگری این ناحیه از حمل‌ونقل عمومی بهره ببرند. البته، در نواحی نزدیک به تجریش و در مراکز خرید اطراف آن، پارکینگ‌های طبقاتی نیز وجود دارد و اگر از ترافیک خیابان‌ها نگرانی ندارید، می‌توانید با خودروی شخصی به این مکان سفر کنید. یادتان باشد که درباره طرح زوج و فرد هوشیار باشید!

چگونه به امامزاده صالح دسترسی پیدا کنیم؟اگر در نظر دارید از مترو استفاده کنید، باید به خط اول بروید. آخرین ایستگاه این خط، میدان تجریش است. به محض رسیدن به ایستگاه تجریش، از خروجی جنوبی ایستگاه خارج شده و در خیابان شهرداری به سمت میدان تجریش حرکت کنید. با چند دقیقه پیاده‌روی، به امامزاده خواهید رسید.

اتوبوس‌های BRT راه‌آهن- تجریش نیز از نزدیک امامزاده عبور می‌کند و به عنوان مسیری دیگر برای دسترسی به آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از رسیدن به میدان تجریش، به ضلع جنوب غربی بروید تا به امامزاده برسید. ایستگاه تاکسی میدان تجریش امکان دسترسی به نقاط مختلف تهران را فراهم کرده است؛ خطوط تاکسی تجریش به میدان آزادی و دیگر مقاصد آماده جابه‌جایی مسافران می‌باشد.

امامزاده صالح زیبا و شکوهمند

امکانات رفاهی در امامزاده صالح تجریش

حرم امامزاده صالح تجریش، از محبوب‌ترین مکان‌های دیدنی مذهبی در پایتخت است. این آرامگاه مقدس در بین تهرانی‌ها طرفداران زیادی دارد و به دلیل دسترسی ساده و نزدیکی به سایر جاذبه‌ها مانند بازار تجریش، در تمام روزهای سال میزبان زائران و گردشگران است. به همین علت، امکانات رفاهی متنوعی در این مکان زیارتی معروف تهران فراهم شده است. از جمله این امکانات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کتابخانه
  • دارالقرآن
  • کتاب‌فروشی
  • پارکینگ
  • ویلچر
  • سرویس بهداشتی
  • وضوخانه
  • آب آشامیدنی

امامزاده صالح؛ هم فال و هم تماشا

اگر زمان کافی دارید و از اواسط خیابان ولی‌عصر به سمت تجریش حرکت کنید، تجربه‌ای بی‌نظیر در تهران‌گردی را خواهید داشت. زیرا در اینجا می‌توانید از تمام انواع جاذبه‌ها، از رستوران‌ها و فست‌فودها گرفته تا بناهای تاریخی و مذهبی و مراکز تجاری، بهره‌مند شوید.

حتی دست‌فروش‌هایی که در نزدیکی میدان تجریش فعالیت دارند نیز جزء جاذبه‌هایی هستند که تنها در ایران می‌توانید تجربه کنید! در این مقاله، یک راهنمای کامل گردشگری در امامزاده صالح و دیدنی‌های اطراف آن ارائه داده‌ایم تا بتوانید به راحتی برای بازدید از منطقه تجریش برنامه‌ریزی کنید. شما چه تجربه‌ای از این منطقه دارید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا