ایرانگردیتهران

راهنمای کامل روستای امامه: از کجا شروع کنیم و چرا بازدید کنیم؟

روستای امامه! شما اهل تهران هستید و به‌طور یقین با نام این مکان آشنا هستید. این روستای کلازی بی‌نظیر از جاذبه‌های طبیعی گردشگری را به همراه داستان‌های تاریخی و شگفت‌انگیز در دل خود جای داده است. اگر می‌خواهید از حکایت‌های این روستا مطلع شوید و تصویر روشنی از جاذبه‌های گردشگری آن به ذهنتان بیفتند، با ما در این مطلب از ایرانگردی پلاس همراه باشید.

چگونه به روستای امامه برویم؟

برای رسیدن به روستای امامه باید از اتوبان شهید بابایی به سمت جاده لشگرک حرکت کرده و تابلوهای امامه را دنبال کنید.

فاصله‌ی تهران تا روستای امامه چه مقدار است؟

فاصله جاده‌ای تهران تا امامه حدود ۵۰ کیلومتر است.

آیا امکان اجاره منزل در روستای امامه وجود دارد؟

بله. در این روستا انواع مختلف خانه‌های ویلایی و سوئیت‌های قابل اجاره موجود هستند.

روستای امامه کجاست؟

روستای امامه ممکن است برای کسانی که ساکن این منطقه هستند، آنچنان جذاب نباشد، اما اگر شما مسافر و علاقمند به طبیعت‌گردی باشید، اینجا به‌عنوان یک مقصد مهم می‌تواند جذاب باشد. امامه، واقع در دامنه‌های شمالی تهران، قسمتی از بهشت پنهان مرکزی ایران است. شمیرانات هیچ‌چیزی از گلستان و گیلان کمتر ندارد و این روستا در قلب آن، مکانی برای جستجو و کشف است.

پیشنهاد می‌کنم مطلب را تا پایان مطالعه کنید تا با زیبایی‌های روستای امامه و جاذبه‌های گردشگری‌اش بیشتر آشنا شوید. آشنا شدن با امامه یعنی کشف مقصدی برای ده سفر بی‌نظیر که هرکدام تجربه‌ای متفاوت خواهد بود.

مطالعه بیشتر: کافه عمارت روبرو در خیابان ولیعصر تهران، تجربه‌ای دلپذیر در قلب تهران

آب‌ و هوای بهشتی این منطقه در فصول مختلف

بسته به عوامل مختلفی که می‌تواند سفر به یک نقطه را تحت تأثیر قرار دهد، آب‌وهوا در صدر این لیست قرار دارد. پس بهتر است از همین ابتدا درباره آب‌وهوای این روستا خیالتان را راحت کنم؛ چرا که روستای امامه یکی از خوش آب و هواترین نقاط شمیرانات تهران است. پیاده‌روی در باغ‌ها و کوچه‌های این روستا به قدری دلپذیر است که تمام خستگی‌های سفر را از بین می‌برد و نفس‌تان را تازه می‌کند، چرا که به اکسیژن خاصی در این فضا نیازی نیست.

هر فصل در این روستا حال و هوای خاص خود را دارد. پاییز، شاهد زیباترین حالت روستای امامه است، درختان با رنگ‌های نارنجی و زرد خیابان‌ها را تزئین کرده و فرش قرمزی برای خوش آمدگویی به مهمانان می‌اندازند. پاییز زمان جذابی برای عاشقان است، پس اگر به دنبال سفری دو نفره و رمانتیک هستید، این فصل برایتان بهترین انتخاب خواهد بود.

آب و هوای بهشت در فصل های مختلف اگر از پدربزرگ و مادربزرگ‌هایتان بپرسید، مطمئنا به شما خواهند گفت زمستان، دوران رشد باکتری‌ها و بیماری خاک است. زمستان در امامه درست مانند پزشکی است که لباس سیری به خود می‌پوشد و به درون بیماری‌های زمین قدم می‌گذارد تا درمان کند. این روستا با پوششی سفيد در زمستان، سر تا پا در برف پوشیده شده است و آسمان ملتهب آن با مه احاطه شده است.

زمین خالی از هر نوع بیماری و قارچ، شکوفه‌های زیبا بر درختان میوه را به همراه می‌آورد. عطر شکوفه‌های صورتی در کنار نسیم خنک کوهستانی که بر روی رودخانه‌های منطقه رقص می‌زند، شما را در دنیای خود غرق می‌کند و دیگر نمی‌توانید فکر انجام هیچ کار دیگری را بکنید. پیشنهاد می‌کنم با حضور در این منطقه، تجربه‌ای از طبیعت را که در رویاهایتان تصور می‌کنید، به دست آورید.

آب و هوای بهشت در فصل های مختلفکدام جاذبه گردشگری در امامه برای آرامش و استراحت مناسب است؟

به نظر می‌آید امامه به طور خاص برای خوشگذرانی و تفریح شما خلق شده است. یکی از بزرگ‌ترین روستاهای پیرامون تهران که با گشت‌وگذار در آن، هرگونه خستگی از تن شما بیرون می‌رود. هرچند این روستا فضایی دلنشین دارد، اما اگر شما عاشق ماجراجویی باشید، درازکشیدن در گوشه‌ای به بهانه استراحت در چنین هوای دلپذیری ممکن است اراده‌تان را تضعیف کند. بنابراین حتماً از جاذبه‌های گردشگری این منطقه بازدید کنید و حال‌وهوایتان را عوض کنید.

مطالعه بیشتر: یک روز در امامزاده داوود تهران: زیارت و سیاحت در دل تاریخ و طبیعت

۱- قلعه ۱۰۰۰ ساله مازیار

متاسفانه رسانه‌های اجتماعی ما را طوری تربیت کرده‌اند که تنها به کیفیت ظاهری و زیبایی توجه کنیم. اما به نظر من نباید همه چیز را از این زاویه دید بررسی کنیم. در دنیای تاریخ، قدمت حرف اول را می‌زند. یکی از باستانی‌ترین نقاط اطراف امامه، قلعه مازیار یا همان قلعه امامه است. این بنا که حدود ۱۰۰۰ سال عمر دارد، در حال حاضر نه چندان سالم به ما رسیده است. بله، هزار سال، و به احترام این قدمت باید مثل موسی (فَاخْلَعْ نَعْلَیْکَ إِنَّکَ بِالْوَادِ الْمُقَدَّسِ طُوًى) بدون کفش وارد آن شویم.

قلعه 1000 ساله مازیارقلعه مازیار، یادگاری از سنگ و ملات است که در حال حاضر تنها اتاق‌ها، برج‌ها، دیوارهای دفاعی، قنات و قسمت شاه‌نشین باقی مانده‌اند. اما فکر نمی‌کنم برای حفظ قدرتش نیاز به بیش از این داشته باشد.

۲- چشمه بزرگ پیرحمزه

چشمه پیرحمزه، حیاتی‌ترین نقطه برای تمام منطقه امامه است. گاهی اوقات، حیاتی‌ترین نقاط ممکن است ناشناس‌ترین هم باشند. درباره چشمه پیرحمزه این مقوله صدق می‌کند. این چشمه در قله‌های مهرچال واقع شده است که یکی از قله‌های سخت و ناشناخته ارتفاعات البرز مرکزی محسوب می‌شود و نیاز به شجاعت برای صعود به آن دارد.

بااین‌حال، چشمه پیرحمزه دارای شرایط بهتری است و شما می‌توانید با پیاده‌روی نسبتاً زیادی به آن دست پیدا کنید. این چشمه که آب مورد نیاز روستا و رودخانه‌های آن را تأمین می‌کند، برای مردم امامه اهمیت و قداست زیادی دارد.

چشمه آب

۳- آرامش در امامزاده شاه حسین

اگر شما به مکان‌هایی آرام و دلنشین علاقه‌مند هستید که بتوانید در آنجا زیارت کنید یا غذایی لذت‌بخش تهیه نمایید، محیط امامزاده شاه حسین بهترین گزینه است. این امامزاده، که از نسل امام موسی کاظم به شمار می‌آید، بقعه‌ای کوچک و زیبا دارد که اطرافش به عنوان محلی مناسب برای چند ساعت استراحت و خواب زیر سایه درختان مناسب است.

بقعه اصلی به دوره قاجار تعلق دارد و تاریخ جالب آن به زنان دربار ناصرالدین شاه مربوط می‌شود. گفته می‌شود که انیس‌الدوله همسر ناصرخان قاجار به نوعی از معجزه‌ای در این مکان پی برد و از این رو، پس از به قدرت رسیدن، دستوری برای ساخت بقعه‌ای تازه و تمیز بر روی قبر آن مرحوم صادر کرد.

۴- امامزاده نور و درخت کهن

در مسیر بین امامه بالا و پایین، دو امامزاده معروف وجود دارند. امامزاده امامه بالا با نام شاه حسین و امامزاده امامه پایین با نام نور شناخته می‌شوند. هر دو مکان برای نشستن و استراحت کنار چشمه آب بسیار مناسب‌اند، اما امامزاده نور یک ویژگی خاص دارد.

در اینجا درختی با قدمت ۴۰۰ سال به نام «ساپرس سمپرورنس» وجود دارد که بسیاری بر این باورند که این درخت تا سال‌های آینده نیز پابرجا خواهد ماند.

امامزاده و درخت قدیمی نور روستای امامه

۵- بهشتی از میوه‌ها در باغ تنگه

کافیست قدم‌های خود را به سمت بالای کوه هدایت کنید و چشمانتان را به زیبایی‌های طبیعی کوه‌های مرکزی البرز بسپارید. منطقه باغ تنگه واقعاً با باغ‌هایی زیبا که در دل کوهستان و در دامنه‌های روستای امامه بالا به‌وجود آمده‌اند، پر شده است. اگر به این مکان می‌خواهید سفر کنید، آمادگی پیاده‌روی را به همراه داشته باشید زیرا این فضا آن‌قدر سبز و دل‌انگیز است که روحیه شما هیچ‌گاه کم نمی‌شود.

منطقه میوه خیز باغ تنگه روستای امامه

۶- امامه، بهشت کوهنوردان حرفه‌ای

یکی از بارزترین ویژگی‌های منطقه امامه، مسیرهای متعدد مناسبی برای کوهنوردی است که به‌طور رسمی ثبت شده‌اند. شاید بسیاری از ایرانی‌ها با نام «کوه‌های البرز مرکزی» آشنایی چندانی نداشته باشند، اما نام دماوند که می‌آید، دغدغه‌ها و شوق‌ها متفاوت می‌شود.

بلندترین قله کوه‌های البرز مرکزی، دماوند است که باوجود فاصله‌ای نه چندان زیاد از امامه، قله‌هایی از جمله مهردچال، پیرزن، کلوم و… در نزدیکی روستای امامه قرار دارند. بنابراین، اگر شما علاقه‌مند به کوهنوردی هستید، می‌توانید به راحتی امامه را به عنوان نقطه استراحت یا نقطه شروع خود انتخاب کنید و به سمت قله‌های بلند این منطقه حرکت کنید.

امامه کمپ کوهنوردهای حرفه‌ای۷- قصه فاطمه و ناصر در شکرگاه امامه چیست؟

همواره افرادی وجود دارند که بار موفقیت و شهرت یک منطقه را به دوش می‌کشند. منطقه امامه با این‌که به‌عنوان یکی از شکارگاه‌های سلطنتی شناخته می‌شود، به آن اندازه معروف نبود که دربار ناصری منابع و امکانات زیادی به سمتش ارسال کند.

در یکی از روزهای بهاری و زیبای گذشته، ناصرالدین شاه به منظور شکار به امامه سفر می‌کند و تیر غیب‌اش، شکار دختری به‌نام فاطمه می‌شود. دختری که با صحبت‌ها و رفتار خوشایندش، روحیه شاه را به‌کل دگرگون می‌کند. به‌مرور، فاطمه رگ خواب شاه را در دست می‌گیرد و به عقد او درمی‌آید. اینجا نقطه عطف داستان عاشقانه امامه و فاطمه رقم می‌خورد.

داستان فاطمه و ناصر در شکرگاه امامه چیست؟ روستای امامهبا رشد فاطمه در دربار پادشاه، امکانات و خدمات در امامه نیز رونق می‌یابد. هرچه او به جایگاه انیس‌الدوله نزدیک‌تر می‌شود، محبوبیت و مرکزیت امامه نیز افزایش می‌یابد. این رابطه تا زمان وفات ناصرالدین شاه به‌طور ادامه‌دار وجود داشت و به همین علت است که روستای امامه به سوگلی دربار قاجار مشهور گشته است.

از امامه به کدام جاذبه گردشگری برویم؟

اگر در نقشه گوگل به جستجو بپردازید، مسیرهایی جذاب در اطراف روستای امامه به چشمتان می‌خورد. مسیری کوهستانی که با توجه به قله‌های بلند آن منطقه، شایسته توجه و کاوش است. اما آیا می‌دانستید امامه دارای شگفتی‌های زیاد است؟

کافی‌ست کمی جستجو کنید یا به من بپیوندید تا کشف کنید! یک دیوار بلند از قله‌های البرز مرکزی میان دو روستای امامه و گلوکان کشیده شده است. این دیوار بر خلاف آنچه انتظار دارید، هموارتر از آن است که تصور می‌کنید و به تپه‌ای شبیه‌تر است تا به کوه صعب‌العبور. این ویژگی، مسیری مناسب برای پیاده‌روی و کشف جاذبه‌های گردشگری پیرامون را فراهم کرده است.

از امامه به کدام جاذبه گردشگری برویم؟روستای گلوکان هم جاذبه‌های گردشگری فراوانی دارد که برای دیدن آنها باید قدم به‌پیش بگذارید. این مسیر تمامی زیبایی‌های روستای گلوکان را برای شما به نمایش می‌گذارد؛ آبشار، دشت و رودخانه و دیگر زیبایی‌ها. در کل مسیر، رودخانه گلوکان که از امامه به سمت این روستا جاری است، راهنمای شما خواهد بود، بنابراین با دنبال کردن مسیر آب به راحتی به گلوکان خواهید رسید.

بااینکه مسیر تا حدودی هموار است، اما نباید فراموش کرد که احتیاط شرط عقل است و نباید بدون آمادگی به آن وارد شد. برای عبور از این مسیر، طبق توصیه فدراسیون کوهنوردی، باید نخست کفش‌های مناسب داشته باشید و سپس کوله‌پشتی و وسایل ضروری خود را به همراه بیاورید. اگر به‌دنبال احساس امنیت هستید، حتماً با راهنما و با صبر و حوصله اقدام کنید.

۱- آبشار بلند و زلال گلوکان

با سفر به این ناحیه از امامه به سمت گلوکان، تقریباً با یک تیر به چندین نشانه هدف زده‌اید. شما هم مسیر را مشاهده می‌کنید، هم پیاده‌روی می‌کنید و هم اگر ماجراجو باشید، به کوه‌نوردی می‌پردازید. آیا شما هم به گلوکان سفر کرده‌اید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید!

در مسیر خود به سمت آبشار گلوکان، با زیبایی‌های طبیعی شگفت‌انگیزی روبه‌رو خواهید شد. این آبشار خیره‌کننده در انتهای یک رودخانه پدیدار می‌شود که شما را در طول مسیر دنبال کرده است. آبشار گلوکان با حوضچه‌های طبیعی بزرگ و کوچک، منبعی سرشار از آب چشمه‌هایی است که می‌تواند روح شما را تازه کند. هرچند که مردم محلی گلوکان چندان از مسافران استقبال نمی‌کنند، اما زیبایی‌های این آبشار خود به اندازه‌ای دلپذیر است که حتماً شما را مهمان خواهد کرد.


آبشار بلند و پاک گلوکان

۲- دره وسیع کلوگان

هر منظره‌ای را که تصور کنید، قطعاً در این مسیر به آن برخورد نخواهید کرد. در مسیر رسیدن به آبشار گلوکان، مناظر طبیعی آن‌قدر زیبا هستند که ممکن است چشمانتان به تماشای آن‌ها عادت کند و بسیاری از آن‌ها از نظر شما دور بمانند. پس از عبور از دشت‌های زیبا، به دره‌ای خواهید رسید که خیالتان را آسوده می‌کند. پای دره، رودخانه آرام قرار دارد و شما باید به سمت بالا بروید در حالی که آب به سمت پایین در جریان است.


دره وسیع کلوگان

طبیعت زیبا و مناظر بی‌نظیر این منطقه شما را شگفت‌زده خواهد کرد. اگر چشمانتان را ببندید و برای یک لحظه تصور کنید، تمام زیبایی‌ها را در ذهنتان تجسم کنید. مراقب پایتان باشید تا بر روی سنگ‌ها سر نخورید، چون آب ممکن است خاک زیر پا را شسته باشد. از این نقطه به بعد، باید پاچه‌های شلوارتان را بالا بزنید، زیرا آب گاهی تا زانو می‌رسد. در سمتی از شما، بوته‌های بادام تلخ و زرشک در حال شکوفایی هستند و کمی جلوتر، بابونه‌های وحشی با گل‌های زرد و شقایق‌های وحشی به چشم می‌خورند که زیبایی خاصی دارند.

سفر به منطقه گلوکان و امامه می‌تواند یک تجربه منحصر به فرد و فراموش‌نشدنی برای شما به ارمغان آورد.

چگونه می‌توان خانه‌ای در روستای امامه اجاره کرد؟

همان‌طور که اشاره شد، امامه مرکز تمامی روستاهای اطراف خود است و امکانات و خدماتی دارد که در بسیاری از جاها یافت نمی‌شود. خوشبختانه در اینجا، خانه‌های ویلایی و سوییت‌های اجاره‌ای برای مسافران وجود دارد.

اگر در زمان‌های شلوغ سفر مانند آخر هفته یا تعطیلات به این منطقه سفر می‌کنید، به احتمال زیاد با قیمت‌های بالایی روبرو خواهید شد، اما در غیر این صورت، هزینه‌های اجاره به واقعیت نزدیک‌تر خواهد بود.


اجاره خانه در روستای امامه به چه شکل است؟چه زمانی به امامه سفر کنیم؟

سفر به امامه زمان خاصی نمی‌شناسد. هر کس بسته به سلیقه خود، زمان سفر را انتخاب می‌کند، اما به عقیده من بهتر است تابستان یا اواخر بهار در لیست زمان‌های سفر نباشد. امامه در ناحیه‌ای کوهستانی واقع شده است و این موضوع موجب می‌شود که در فصل بارش، جاده‌های منتهی به آن ممکن است خطرناک باشند. شما چه زمانی به این مقصد سفر می‌کنید؟ نظرات خود را در کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید!

پس در صورت برنامه‌ریزی برای سفر در زمستان، حتماً به نقشه‌های آب و هوایی توجه کنید.

چه زمان راهی امامه شویم؟ روستای امامههرچند که به شما سفر در بهار را توصیه می‌کنم، اما پاییزهای دلنشین امامه نیز جذاب و دیدنی هستند. پاییزی با رنگ‌های دلپذیر و هوای خنک، هم‌چنین زمین پر از برگ‌های خشک و آسمانی آکنده از رطوبت بارش‌های شبانه.

برای امامه از کجا؟ در کجا؟ تا کجا برویم؟

در مجموع، دو مسیر راحت و قابل دسترس برای رسیدن به امامه وجود دارد. مسیر اول، جاده تهران به امامه است که مناسب برای سفر با خودرو شخصی می‌باشد. این مسیر از اتوبان بابایی به سمت جاده لشگرک و روستای امامه متصل می‌شود. پیشنهاد من این است که با خودروی شخصی به این مقصد سفر کنید، زیرا زمان و هزینه کمتری برای شما خواهد داشت.

مسیر دوم سفر با تاکسی است. برای این روش از سفر، باید به سمت ایستگاه تاکسیرانی‌های شرق تهران بروید. از آنجا، هر تاکسی که به فشم برود، شما را به امامه خواهد رساند، فقط باید مبلغ بیشتری پرداخت کنید.

آیا تهران تا امامه را دربست می‌کنید؟

فاصله تهران تا امامه تقریباً 50 کیلومتر است. این فاصله کوتاه، سفرهای یک‌روزه را نیز امکان‌پذیر می‌سازد.

روستای امامه را در گوگل مپ پیدا کنید

امامه، روستایی در سطح جهانی

شاید تاکنون دلیلی برای سفر به امامه پیدا نکرده‌اید یا شاید پیش از این بازدید کرده‌اید و دوست دارید تجربه‌های خود را دوباره یادآوری کنید. اما حتماً در حال حاضر دلتان می‌خواهد به روستای امامه بروید، هوای تازه‌ای بکشید، میوه‌های فصل را بچینید (البته با اجازه) و کباب جوجه‌ای درست کنید. به هر حال، ما خوشحال می‌شویم که تجربیات شما از این سفر را بشنویم. مکان‌ها و جاذبه‌های امامه را با پیاده‌روی‌تان به دقت شناسایی کرده‌اید، پس لطفا آنها را با دیگر خوانندگان ما به اشتراک بگذارید تا همه بتوانیم از تجربیات یکدیگر بهره‌مند شویم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا