
راستش را بخواهید، خیلی برایم عجیب است که چرا باغ فردوس تهران اینقدر در دل من جا دارد. گویی تمام لحظات شاد و خوشایند زندگیام در این باغ، در کنار درختهای چنار و با صدای آرامشبخش آب فوارهها جمع شدهاند. یک روز عالی برای من، روزی است که سری به بازار تجریش میزنم و سپس به دامان باغ فردوس میروم. محوطه вокруг باغ، که مملو از پوسترهای فیلمهای ایرانی است، همیشه برایم تازگی دارد… زمانی که کسی همراه من باشد، بیوقفه به فیلمها اشاره میکنم و میگویم: «یادته اینو؟!» و این کنشگرایی هر بار برایم جذاب و نو است.
بگذارید سراغ اصل مطلب برویم. این یادداشت از مجله گردشگری علیبابا به باغ فردوس تهران اختصاص دارد. باغی که در گذشته وسعت بسیار زیادی داشته اما اکنون تنها بخش کوچکی از آن به همراه عمارت تاریخیاش که امروزه به موزه سینمای ایران تبدیل شده، باقی مانده است. سایه درختان بلند چنار، نمایانگر قدمت باغ است و فضایی دلنشین برای استراحت و تفریح فراهم آورده است. در این مقاله، به تاریخچه باغ فردوس خواهیم پرداخت و با بخشهای مختلف آن بیشتر آشنا خواهیم شد.
باغ فردوس کجاست؟
باغ فردوس، باغی با عمارت قدیمی متعلق به دوران قاجاریه است که در محله فردوس تهران قرار دارد و امروزه موزه سینمای ایران در آنجا واقع شده است.
ساعت بازدید از باغ فردوس چه وقت است؟
ساعت بازدید باغ فردوس: همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۲۳
چه امکاناتی در باغ فردوس وجود دارد؟
باغ فردوس تهران شامل سه سینما، موزه سینما، دو کافه، کتابفروشی و غرفههای فروش هنرهای دستی میباشد.
آدرس باغ فردوس کجاست؟
تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش، کوچه بخشایش، باغ فردوس
باغ فردوس تهران کجاست؟
باغ موزه فردوس، یکی از مقاصد جذاب شمال تهران است که به خاطر فضای آرام و سبز، تاریخ غنی و موزه سینما، طرفداران زیادی دارد. این باغ سرسبز در محله باغ فردوس واقع شده که از سمت شمال به میدان تجریش، از شرق به خیابان دربندی، از غرب به خیابان ولیعصر و از جنوب به توتونچی منتهی میشود.
آدرس باغ فردوس تهران
آدرس باغ فردوس: تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش، کوچه بخشایش، باغ فردوس
دسترسی باغ فردوس در گوگل مپ
چگونه به باغ فردوس برویم؟
دسترسی به باغ فردوس تهران از طریق مترو، خودرو شخصی، تاکسی و اتوبوس امکانپذیر است.
دسترسی به باغ فردوس با مترو
اگر تصمیم دارید با مترو به باغ فردوس بروید، باید سوار خط یک مترو تهران شده و در ایستگاه تجریش پیاده شوید. فاصله ایستگاه تجریش تا باغ فردوس حدود ۲۰ دقیقه پیادهروی است و در صورت عدم تمایل به پیادهروی، میتوانید از تاکسی یا اتوبوس بی آر تی استفاده کنید.
دسترسی به باغ فردوس تهران با اتوبوس
برای بازدید از باغ، میتوانید سوار اتوبوسهای بی آر تی خط تجریش-راهآهن شوید و در ایستگاه باغ فردوس پیاده شوید.
دسترسی به باغ فردوس با خودرو شخصی
اگر قصد دارید با اتومبیل خصوصی به این باغ بروید،
میتوان گفت که پیدا کردن محل پارک در این منطقه آنچنان ساده نیست. ممکن است نیاز باشد که خودروی خود را در کوچههای مجاور یا پارکینگ عمومی میدان تجریش بگذارید. برای دسترسی به آدرس با خودروی شخصی، میتوانید به آدرس باغ فردوس در نقشه گوگل مراجعه کنید.
زمانهای بازدید از باغ فردوس تهران
زمان بازدید از باغ فردوس تهران با توجه به بخشهای مختلف آن متفاوت است:
زمان بازدید از باغ فردوس: همهروزه از ساعت ۹ صبح تا ۲۳
ساعت بازدید از باغ موزه فردوس: از یکشنبه تا جمعه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ (این مجموعه در روزهای شنبه و ایام سوگواری تعطیل است.)
آشنایی با امکانات باغ فردوس
باغ فردوس تهران به عنوان یک جاذبه تاریخی، مجموعهای متنوع از امکانات را در دل خود دارد که میتواند ساعتها خاطرهانگیز باشد. از جمله بخشهای جذاب باغ میتوان به سینما موزه با سالنهای مختلف، کتابفروشی و غرفههای صنایع دستی، سالن سینما و کافههای دلپذیر اشاره کرد. در ادامه، هر یک از این بخشها را به تفصیل معرفی میکنم تا با سفر به آنجا، هیچ گوشهای از آن را از دست ندهید.
بخشهای گوناگون باغ فردوس تهران
این باغ زیبا پر از جاذبههایی است که آن را به مکانی تماشایی تبدیل کرده است.
سینما موزه در باغ فردوس
ایدهی تأسیس موزهای تحت عنوان موزه سینما در ایران، در سال ۱۳۷۱ از سوی مدیران مرکز توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری مطرح گردید. پس از گذشت چند سال، این موزه در سال ۱۳۷۷ با هدف گردآوری، حفظ و نمایش میراث سینمایی کشور به همت هنرمندانی چون عباس کیارستمی، عزتالله انتظامی، غلامرضا جلال امیدی، امید ثباتی، عزیزالله ساعتی و بهزاد رحیمیان در خیابان لالهزار به فعالیت پرداخت. از جمله فعالیتهای مهم این موزه، برگزاری جشن صدمین سالگرد سینمای ایران و انتشار کتابها و مجموعههای موسیقی متن فیلمها بود.

در سال ۱۳۸۱، با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت امور سینمایی و سید محمد خاتمی (رئیسجمهور وقت)، موزه سینما به باغ فردوس تهران منتقل گردید که عزتالله انتظامی به عنوان اولین مدیر عامل آن انتخاب شد.
موزه سینما، تنها موزه سینمایی ایران است که در فضای باغ فردوس مستقر شده و مجموعهای شامل چندین بخش با نامهای تالار نامآوران، تالار آغازگران، تالار بینالملل، تالار معاصران، شاهنشین عمارت، تماشاخانه و بخشهای متنوع دیگر از جمله سینما دفاع مقدس و سینمای کودک را در خود جای داده است.
آیا شما هم به باغ فردوس سفر کردهاید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید!
و جوانان و حوزه صدا و دوبلاژ است.

توجه داشته باشید که اگر قصد دارید در داخل عمارت و سالنهای موزه سینما عکاسی کنید، باید مجوز عکاسی را از باجه ورودی دریافت نمایید.
اگر هنوز قادر به بازدید از موزه سینما نیستید، میتوانید با مراجعه به وبسایت موزه سینمای ایران، تجربهای از گشت و گذار و بازدید مجازی از این موزه را داشته باشید.
تالار نامآوران
تالار نامآوران فضایی تاریک ولی مرموز است که رویکرد متفاوتی برای معرفی دستاوردهای مهم سینمای ایران دارد. این سالن ناگهان با نور فلاش دوربین و صدای تشویق روشن میشود و چهرههای شاخص سینمای ایران با نورپردازیهای خاص به بازدیدکنندگان معرفی میگردند.
تالار آغازگران
همانطور که از نام این تالار پیداست، تالار آغازگران به نمایش (اولینها) در سینمای ایران اختصاص دارد. اگر شما یک علاقهمند به سینما هستید، حتماً با دیدن نخستین تجهیزات فیلمبرداری در کشور و اولین عکسهای تاریخی نمادهای سینما در ایران شگفتزده خواهید شد. تالار آغازگران، داستانی از آغاز مسیر سینما در ایران را روایت میکند.
تالار بینالملل
اگر شما یکی از افرادی هستید که اخبار موفقیتهای سینمای ایران در عرصههای بینالمللی را با علاقه پیگیری میکنید، تالار بینالملل به شما تبریک میگوید! در این تالار تمامی جوایز بینالمللی که هنرمندان ایرانی کسب کردهاند، از جمله نخل طلایی کن، شیر ونیز، خرس برلین و غیره به نمایش گذاشته شده است. به علاوه، تالار بینالملل شامل مجموعهای کاملاً جامع از پوستر فیلمهای ایرانی که به جشنوارههای بینالمللی راه یافتهاند، برای علاقهمندان به سینما بسیار جذاب و هیجانانگیز خواهد بود.
تالار معاصران
بلی، اگر عاشق سینما هستید و به تاریخ آن علاقهمندید، تالار معاصران در موزه سینمای باغ فردوس یکی از جاهاییست که نباید از دست بدهید. این مجموعه فراموشنشدنی بیش از ۷۰۰ پرتره از کارگردانان، بازیگران، آهنگسازان و دیگر چهرههای تاثیرگذار سینمای ایران را به نمایش گذاشته است. حضور هنرمندانی چون عزتالله انتظامی، پوران درخشنده و رخشان بنیاعتماد در این تالار، جذابیت آن را دوچندان کرده است. آیا شما هم شخصیت مورد علاقهای در دنیای سینما دارید که دوست داشته باشید در کنار پرترهاش عکس بگیرید؟
شاهنشین عمارت (اتاق علی حاتمی)
اگر شما یکی از طرفداران دلسوز فیلمهای علی حاتمی هستید، باید به شاهنشین عمارت سری بزنید. در این بخش، اتاقی به نام اتاق علی حاتمی وجود دارد که در آن، نمایی از این کارگردان بزرگ به همراه عزتالله انتظامی در حین ویرایش فیلم «حاجی واشنگتن» به نمایش گذاشته شده است. آیا شما نیز علاقهمندید در فضای چنین اتاقی قدم بزنید و حس هنری این دو شخصیت را درک کنید؟
تماشاخانه
تالار تماشاخانه در باغ فردوس، فضایی است که یادآور سینماهای قدیمی دهههای ۳۰ و ۴۰ ایران میباشد. آیا شما هم میخواهید در صندلیهای چوبی سینما مایاک بنشینید و لحظهای را در آن فضا تجسم کنید؟ این بخش به عنوان شاهنشین عمارت نیز شناخته میشود و اتاق علی حاتمی نیز در همین مکان واقع شده است.
خانه فرهاد
خانه فرهاد، گنجینهای از یادگاریهای این هنرمند محبوب کشورمان است. فضایی دلپذیر که با صدای زیبای فرهاد مهراد همراه است و شما میتوانید در میان یادگاریها، سازها و کتابهایش گام بردارید و زیر لب آهنگ «گنجشکک اشی مشی» را زمزمه کنید. آیا به یادگاریهای فرهاد مهراد علاقمندید؟
نمایشگاه ارامنه
افراد ارمنی نقش بسیار حیاتی در ساخت سینمای ایران ایفا کردهاند و بسیاری از فیلمهای گردشگری و هنری به واسطه این هنرمندان تولید شدهاند. به همین دلیل، بخش خاصی از موزه سینما باغ فردوس به نمایشگاه ارامنه اختصاص یافته است. شما چه نظری درباره تاثیر ارامنه بر سینمای ایران دارید؟
بخش سینمای دفاع مقدس
با در نظر گرفتن اهمیت بزرگ دفاع مقدس در حوزه سینمای ایران، بخشی مختص به سینمای دفاع مقدس در موزه سینما باغ فردوس وجود دارد. در این بخش، تصاویری از فیلمهای مرتبط با دفاع مقدس و همچنین بازیگران و عوامل سینما به تصویر کشیده شده است. آیا شما تجربهای از دیدن فیلمهای دفاع مقدس دارید که بخواهید با ما به اشتراک بگذارید؟
بخش سینمای کودک و نوجوان
کودکی هر فرد میزبان فیلمهای فراموشنشدنی است که همیشه در یاد باقی میمانند. اینجا در بخش سینمای کودک و نوجوان موزه باغ فردوس، فرصتی بس زیبا برای بازگشت به دنیای فیلمهای محبوب دوران کودکی و نوجوانی خود خواهید داشت. این بخش مملو از عروسکهای قدیمی مانند کلاهقرمزی و پسرخاله است و به همراه آن، تعدادی از هنرمندان و دستاندرکاران سینمای کودک، در معرض دید قرار دارند.
بخش صدا و دوبله
در این بخش، شما میتوانید بخشی از اولین آثار دوبلهشده در ایران را نظارهگر باشید. بهعلاوه، تجربهای شیرین در انتظار شماست تا از ابزارهای قدیمی صدابرداری و غرفهای مرتبط با علی کسمایی، پدر دوبله ایران، دیدن فرمایید.
زیرگذر تاریخ
زیرگذر تاریخ، مکانی از موزه سینما است که در آن نخستین ابزارهای خلق تصویر به همراه تصاویری از آن دوران، به نمایش درآمدهاند. عبور از این زیرگذر شما را با تئاتر سایه در کشورهایی چون چین و هند و همچنین نخستین نگارههای ایرانی از شاهنامه آشنا خواهد کرد.
در حال حاضر، سه بخش زیرگذر تاریخ، نمایشگاه ارامنه و تالار دوبله و صدا فعال نیستند و امکان بازدید از آنان وجود ندارد.
کتابفروشی و گالریهای صنایع دستی باغ
در لحظات ابتدایی ورود به باغ، چشم شما به یک تلویزیون قدیمی و مشهور قرمز رنگ که بر روی یک چهارپایه قرار دارد، خواهد افتاد. بر روی آن نوشته شده: «به جاش کتاب بخونید.» این تلویزیون دعوتنامهای از کتابفروشی حوض نقرهای است که توجه کلیه بازدیدکنندگان را جلب میکند.

سالنهای سینما در باغ فردوس
آیا موزه سینما در ایران میتواند بدون سینما باشد؟ باغ فردوس تهران با سه سالن سینما که همیشه آخرین فیلمهای اکرانشده را به نمایش میگذارد، این سوال را بیپاسخ نمیگذارد. سینما فردوس با ظرفیت ۱۰۹ نفر، سینما توگراف با ظرفیت ۲۰۵ نفر و سینما تمدن با ظرفیت ۵۲ صندلی، این سه سینما هستند که در باغ فردوس قرار دارند. با مراجعه به تابلو اعلانات در ورودی باغ میتوانید از برنامه فیلمها مطلع شوید و بلیط خود را از گیشه فروش بلیت نزدیک همانجا تهیه کنید.
کافه باغ فردوس
کافه باغ فردوس که به نام کافه سینما نیز شناخته میشود، یکی از جاذبههای تفریحی این باغ زیبا در تهران است. این کافه در سمت غربی عمارت و درست بالای سینما توگراف واقع شده است. هر زمان که از گشتوگذار در باغ خسته شدید یا اراده کردید درباره فیلمی که تماشا کردید با دوستانتان گفت و گو کنید، میتوانید با نوشیدن یک فنجان قهوه یا چای به خود استراحتی مؤثر بدهید.

کافه ویونا
یکی از شعبههای زنجیرهای کافه ویونا در باغ فردوس تهران واقع شده است. این کافه با فضایی پرجنبوجوش و منویی شامل انواع نوشیدنیها، غذاها و میانوعدهها، میتواند چندین ساعت به بهترین نحو از شما پذیرایی کند.
بهترین زمان برای گشت و گذار در باغ فردوس
باغ فردوس در هر فصل و زمانی دارای زیبایی خاص خودش است. نمی توانم به طور قطع بگویم که بهترین زمان برای بازدید از آن چه زمانی است، اما این تصمیم را به شما میسپارم که چه زمانی بهترین زمان برای شما خواهد بود.
باغ فردوس در بهار
بهار در باغ فردوس، به زیبایی بهار در سایر باغهاست. سرسبزی از گوشه و کنار باغ سرازیر میشود و صدای پرندگان، گویا یک کنسرت زنده موسیقی با کیفیت در حال اجراست. بسیاری از افراد، روزهای بهاری را برای گردش در این باغ جذاب انتخاب میکنند تا از فضای دلپذیر و هوای سالم استفاده کنند.

عکس از سایت: Google Maps
باغ فردوس در تابستان
“`html
اگرچه در تابستان هوا به شدت گرم است، اما جنبوجوش باغ هیچگاه کم نمیشود. کودکان با شور و شوق در حال دویدن هستند و صدای گفتگوهای مردمی به وضوح شنیده میشود. تعداد زیادی از افراد در کافهها نشستهاند و برخی نیز ترجیح میدهند دور حوض و فوارهها قدم بزنند.

عکس از سایت: Google Maps
باغ فردوس در پاییز
در فصل پاییز، برگهای زرد، قرمز و نارنجی به آهستگی از درختان فرو میریزند و گاهی زیر پای شما با صدای خاص خود پودر میشوند. حوض زیبای وسط باغ پرآب است و نسیم خنک پاییزی لطافت خاصی به صورتتان میبخشد.

عکس از سایت: Google Maps
باغ فردوس در زمستان
در صورتی که با یک زمستان پر برف مواجه شوید، باغ فردوس در این فصل جلوهای خاص پیدا میکند. فضای سفیدپوش و ساختمان تاریخی آن بسیار زیبا و آرامشبخش است، به طوری که سرمای هوا به سادگی فراموش میشود و شما را به قدم زدن در باغ ترغیب میکند. البته تصویر یک فنجان چای یا قهوه داغ در این محیط میتواند لحظهتان را دلپذیرتر سازد.

باغ فردوس از دیروز تا امروز
باغ فردوس را به عنوان یک بنای تاریخی عادی در نظر نگیرید؛ البته که زیبایی آن غیرقابلانکار است اما منظور من چیز دیگری است. این باغ نسبت به بسیاری از یادمانهای تاریخی، عمر زیادی ندارد، اما داستانی غنی و طولانی دارد. این مکان آنچنان چرخیده و بازگشته که اکنون در وضعیتی ظاهراً آرام قرار دارد.
در دوره قاجار، در سال ۱۲۶۴ هجری قمری، محمدشاه قاجار دستور ساخت قصر بزرگی را در منطقه محمدیه صادر کرد. این قصر با دو عمارت شمالی و جنوبی به مساحت تقریبی ۲۰هزار متر مربع به دست صدراعظم شاه، حاجی میرزا آقاسی آغاز شد، اما بیماری و درگذشت محمدشاه قاجار باعث شد که ساخت آن ناتمام بماند. در حال حاضر عمارت شمالی کاملاً از بین رفته اما عمارت جنوبی همچنان پابرجاست.

در عصر قاجار، ناصرالدین شاه باغ فردوس را به عنوان هدیهای ویژه برای عروسی دخترش به حسینعلیخان معیرالممالک تقدیم کرد. این داماد هم در حالی که ساختمان نیمهتمام را به روش معماری جذاب قاجاری که به فیلگوش معروف است، به پایان رساند، جشن عروسی خود را در این باغ زیبا برگزار نمود. نام «باغ فردوس» به قنات فردوس گره خورده است که آب این ناحیه و باغهای اطراف را تأمین میکرده است.
در ادامه، باغ فردوس به دوستعلیخان نظامالدوله، پسر حسینعلیخان انتقال یافت. دوستعلیخان به کمک معماران برجسته از یزد و اصفهان، بنایی را در قسمت جنوبی باغ بنا نهاد که به «رشک بهشت» مشهور شد. رشک بهشت، عمارتی با پلکان مرمری بود که در ساخت آن از مرمر باکیفیت یزد بهره گرفته بودند و زیبایی دیوارهای داخلی پوشیده از کاغذهای برجسته طلایی، هر بینندهای را مجذوب خود میکرد.


ژان دیولافوا، باستانشناس فرانسوی، در زمان بازدید از این عمارت در دوره دوستعلیخان، در سفرنامه خود چنین بیان کرده است:
«در اطراف تجریش، باغها و عمارات بسیاری به چشم میخورد که یکی از آنها باغ فردوس است. در مرکز این باغ وسیع که با چنارهای بزرگ و سر به فلک کشیده پوشانده شده، قصر ناتمامی وجود دارد که در حال تخریب است. داخل عمارت، تالاری با دیوارهای مزین به رنگهای عقیقمانند و درهایی از چوب سدر که با عاج تزئین شدهاند قابل مشاهده است. کف اتاقها به صورت خاک کوبیده شده و حتی نشانهای از فرشهای آجر معمولی در آن دیده نمیشود. به نظر میرسد که کفپوشهای آن را به سرقت بردهاند. این بنا به دلیل بیتوجهی در حال نابودی است. ده سال دیگر، سقفها خراب خواهند شد و بیست سال دیگر، قصر به تپهای از خاک تبدیل خواهد شد.»

بالاخره فردی با نام حاجی میرزا حسین باغ را از دوستمحمدخان خریداری کرد. در این مدت، مالکیت باغ چندین بار تغییر کرد تا اینکه در سال ۱۳۱۸ هجری قمری، در زمان سلطنت مظفرالدین شاه قاجار، محمدولی خان، سپهسالار تنکابنی باغ فردوس تهران را به تصاحب خود درآورد. آغازگر دورانی مرفه و آباد برای این باغ بود. سپهسالار بعد از مرمت و نوسازی باغ، فواره و استخری در آن بنا نهاد. همچنین قنات باغ را دوباره احیا و در نهایت سردر باشکوهی ساخت که اکنون به عنوان میدانگاه فعلی باغ فردوس شناخته میشود. متأسفانه، در پی بدهی به تجارتخانه طومانیانس، سپهسالار ناچار به تسلیم باغ شد و این تجارتخانه نیز به خاطر بدهیهایش باغ را به دولت رضاخان واگذار کرد.
چالشهای باغ فردوس در دوره پهلوی به اوج خود رسید، دورانی که باغ فردوس دوباره شانس شکوفایی خود را به دست آورد. در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی، باغ به دستور علیاصغر حکمت، وزیر معارف وقت به عنوان اموال وزارت معارف سابق (آموزش و پرورش) خریداری و پس از مرمت، به عنوان دبیرستان شاپور تجریش فعالیت خود را آغاز کرد. اما عمارت در دوران پهلوی دوم به یک دفتر مرکزی برای برنامهریزی جشنهای ملی تبدیل شد.

در نهایت، پس از گذر از چالشهای بسیار، در سال ۱۳۸۱، باغ فردوس به وسیله بنیاد سینمایی فارابی، سازمان میراث فرهنگی کشور و شهرداری تهران خریداری و به عنوان موزه سینما مورد بهرهبرداری قرار گرفت. امروزه باغ فردوس تهران با عناوینی چون موزه سینمای ایران و باغ موزه فردوس شناخته میشود. امید است که سینما برای باغ فردوس، پناهگاهی در برابر سالهای پرچالش پیشینش باشد.
معماری باغ فردوس
همانند آنچه پیشتر اشاره شد، باغ فردوس تهران در گذشته دارای وسعتی بسیار زیاد بود و شامل دو عمارت جنوبی و شمالی است که اکنون تنها عمارت جنوبی به جا مانده. با عبور از ورودی باغ، درختهای چنار کهنسال آن راه را به شما نشان میدهند و عمارت جنوبی در انتهای باغ نمایان میشود. سبک معماری و تزئینات عمارت باغ فردوس تهران، ویژگیهایی هستند که این مکان را جاودانه کردهاند.
عمارت باغ فردوس، ساختمانی با سه و نیم طبقه به متراژ ۱۰۰۰ مترمربع است که ایوان آن به سمت باغ و حوض مرکزی آن قرار دارد. نباید از حوض و فوارههای این باغ غافل شوید؛ این حوض و فوارهها تنها نشانههای باقیمانده از استخرهای گذشته هستند که با در نظر گرفتن اصول شکست نور طراحی شدهاند و جلوهای شگفتانگیز را به نمایش میگذارند.
عمارت باغ فردوس در شیب تندی از شمال غربی به سمت جنوب غربی واقع شده است. کف طبقه اول بنا همسطح با قسمت جنوبی باغ است، در حالی که سقف این طبقه به قسمت شمالی باغ منتهی میگردد! سالنها، اتاقها و ستونهای ایوان این عمارت با گچبریهای هنرمندانه و ظرافتی خاص، نقوش شاخوبرگ انگور را به نمایش گذاشته و آمیزهای از هنرهای یونانی، رومی، و ایرانی را جلوهگری میکند. برای عکسبرداری، ایوان با گچبریهای بینظیری که دارد، بهترین مکان است.
باید گفت که فضای داخلی این عمارت به خاطر فعالیتهای موزهای که دارد، با تغییراتی روبهرو شده و برای بهبود کاربری جدید، تقسیمبندیها و نورپردازیهای متناسبی انجام گردیده است.
عمارت باغ فردوس، سینما و داستانهای بیپایان
هر کسی داستانی منحصر به فرد دارد، و شاید شما نیز فیلم معروف (باغ فردوس، ۵ بعدازظهر) را تماشا کردهاید یا نام این باغ را در ادبیات ایرانی شنیدهاید. رویدادهای جالب زیادی در این باغ رخ میدهد که هنوز بر روی آنها داستانی نوشته نشده یا فیلمی تهیه نگردیده است. شاید اکنون نوبت شما باشد تا داستان خود را بسازید…

گالری تصاویر باغ فردوس تهران
در این قسمت میتوانید تصاویری از بخشهای مختلف باغ فردوس را در شب و در فصول گوناگون مشاهده کنید:

“`html
تصویر از سایت: Google Maps

تصویر از سایت: Google Maps

تصویر از سایت: Google Maps

تصویر از سایت: Google Maps

تصویر از سایت: Google Maps

عکس از سایت: Google Maps

عکس از سایت: Google Maps
جاذبههای اطراف باغ فردوس
اگر تمایل دارید، میتوانید در اوقات فراغت خود به مکانهای دیدنی نزدیک باغ فردوس سفر کنید. در این بخش، به معرفی تعدادی از نزدیکترین جاذبههای گردشگری تهران میپردازیم.
موزه زمان
موزه زمان یا تماشاگه زمان، یکی از جذابترین موزههای تهران است که مجموعهای بینظیر از اولین ابزارهای اندازهگیری و نمایش زمان در ایران را به نمایش گذاشته است. این موزه در سال ۱۳۷۸ شمسی گشایش یافت و به حال حاضر، ساعتهای اهدا شده، ساعتهای سیاسی، ساعتهای مکانیکی دیواری و رومیزی، و همچنین ساعتهای قدیمی و دکوری باارزش را در معرض بازدید عموم قرار داده است.
جالب است بدانید که حیاط و بنای موزه زمان، به تنهایی دارای معماری زیبا و گچبریهای حرفهای است که باعث ثبت آن در فهرست آثار ملی ایران گردیده است.
موقعیت موزه زمان روی گوگل مپ

عکس از: سایت Google Maps
بام تهران
بام تهران به عنوان یکی از مرتفعترین نقاط پایتخت، فضایی منحصر به فرد برای تماشا و لذت بردن از مناظر طبیعی تهران به شمار میآید. از اینجا میتوانید کل شهر را زیر پای خود ببینید. بام تهران امکانات تفریحی و سرگرمی متنوعی مانند تلهکابین، سورتمه و فودکورت دارد، به همین دلیل همیشه یکی از انتخابهای محبوب برای افرادی است که به دنبال یک روز مفرح و پرهیجان هستند.
موقعیت بام تهران روی گوگل مپ

عکس از سایت: Eghtesadonline
امامزاده صالح
امامزاده صالح، یکی از قدیمیترین بناهای تاریخی در تهران به شمار میرود که در قسمت جنوب شرقی میدان تجریش واقع است. این بقعه که از بزرگترین امامزادههای ایران است، با حیاط وسیعش همواره پر از زائران و عبادتکنندگان است. قدمزدن در میان این جماعت که هر کدام در دنیای دعا و نیایش خود غرق هستند، و شنیدن صدای دلنشین اذان در ساعات مختلف روز، روح و قلب شما را نوازش میکند.
مشاهده لوکیشن امامزاده صالح روی گوگل مپ

عکس از: سایت visitiran
بازار سنتی تجریش
بازار سنتی تجریش یکی از قدیمیترین و معروفترین بازارهای تهران است که با راستههای پرپیچوخم و مغازههای رنگارنگش، میتواند شما را ساعتها مشغول کند. این بازار جذاب، مقصدی محبوب برای گردشگران ایرانی و خارجی است که به دنبال زیبایی و شگفتیهای این مکان تاریخی به تهران سفر میکنند. پس وقتی که در این حوالی هستید، حتما زمانی را برای بازدید از این بازار اختصاص دهید.
مشاهده لوکیشن بازار سنتی تجریش روی گوگل مپ
تاریخچه برگرفته از مقاله (مروری بر تاریخچه و روند شکلگیری عمارت باغ فردوس تهران) نوشته فریباسادات مفتخری قویدل و علیرضا دودانگی